Beskrivning

Vi byggde en sådan lösning.

En maskkompost i sin trädgård är en bra investering.Här komposterar vi ALLT köksavfall.
Hur är den utformad? I direkt anslutning till trädgårdskomposten har jag byggt upp en kulle i marken.En glasfibercylinder är nergrävd i marken.Storleken på cylindern avgör du själv, beroende på hur stor familjen är.Nu är vi endast 2 personer, men har varit 5 som mest i familjen.
Vår kompost har måtten; diam.80 cm, djup 80 cm. Den är isolerad på utsidan. I botten finns ett trägolv med ett antal borrade hål på 6-8 mm,för att lakvatten skall rinna ut, om det blir för blött. Typ av mask: Jag använder bara vanlig lövmask som kan vara randig eller ha en vit "gördel" på kroppen.De gör ett bra arbete. Maskarna påbörjar inte nedbrytningen, utan det är andra småkryp och mikroorganismerna som gör förarbetet.Efter en 5-6 dagar kan maskarna fortsätta bearbetningen.
Har en värmekabel på 3-4 meter liggande inuti komposten vintertid.Du måste ha jordfelsbrytare inkopplad som säkerhet.Har en tidstimer som reglerar värmen.Värmekabeln blir 30 + varm och drar 10 watt/meter kabel. Har du frågor kontakta mig. Kan inte skriva hela processen här.